A început oprirea centralei nucleare japoneze de la Hamaoka

Operatorul centralei nucleare de la Hamaoka a început vineri (13 mai) oprirea reactorului acestei instalaţii situate într-o regiune cu puternică activitate seismică din centrul Japoniei, după o cerere în acest sens din partea guvernului, a anunţat un responsabil la faţa locului.

Compania de electricitate Chubu Electric Power a început să oprească reactorul numărul 4, unul din cele două reactoare în prezent în exploatare împreună cu 5. Reactorul 3 este deja oprit pentru verificări, în timp ce unităţile 1 şi 2 ale acestei centrale cu cinci reactoare au fost deja definitiv oprite mai înainte.

„Noi prevedem să încetăm producţia de electricitate în timpul dimineţii”, a explicat Kazuhide Enoo, un responsabil al centralei.

La două luni după accidentul nuclear de la Fukushima /nord-est/ consecutiv unui seism de magnitudine 9 şi unui tsunami gigant, primul ministru japonez Naoto Kan a cerut ca Chubu Electric Power să suspende funcţionarea centralei de la Hamaoka în numele securităţii populaţiei din jur.

Kan a subliniat că, potrivit seismologilor, există şanse de 87% ca un cutremur de pământ cu magnitudinea 8 să lovească în următorii 30 de ani regiunea unde se află Hamaoka, la o distanţă de o sută de kilometri de zona industrială Nagoya şi la 200 de km de Tokio, aminteşte AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.