A început oprirea centralei nucleare japoneze de la Hamaoka

0 5

Operatorul centralei nucleare de la Hamaoka a început vineri (13 mai) oprirea reactorului acestei instalaţii situate într-o regiune cu puternică activitate seismică din centrul Japoniei, după o cerere în acest sens din partea guvernului, a anunţat un responsabil la faţa locului.

Compania de electricitate Chubu Electric Power a început să oprească reactorul numărul 4, unul din cele două reactoare în prezent în exploatare împreună cu 5. Reactorul 3 este deja oprit pentru verificări, în timp ce unităţile 1 şi 2 ale acestei centrale cu cinci reactoare au fost deja definitiv oprite mai înainte.

„Noi prevedem să încetăm producţia de electricitate în timpul dimineţii”, a explicat Kazuhide Enoo, un responsabil al centralei.

La două luni după accidentul nuclear de la Fukushima /nord-est/ consecutiv unui seism de magnitudine 9 şi unui tsunami gigant, primul ministru japonez Naoto Kan a cerut ca Chubu Electric Power să suspende funcţionarea centralei de la Hamaoka în numele securităţii populaţiei din jur.

Kan a subliniat că, potrivit seismologilor, există şanse de 87% ca un cutremur de pământ cu magnitudinea 8 să lovească în următorii 30 de ani regiunea unde se află Hamaoka, la o distanţă de o sută de kilometri de zona industrială Nagoya şi la 200 de km de Tokio, aminteşte AFP.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata