La cât se ridică valoarea celor şapte clădiri de birouri vândute de Patriciu în Suedia

– Parcul de afaceri Karolinen din Karlstad, Suedia, pe care miliardarul Dinu Patriciu a anunţat că l-a vândut firmei Hemfosa Fastigheter a fost evaluat în cadrul acestei tranzacţii la 110 milioane de euro.

Suma nu a fost încasată în totalitate de Patriciu, din acest preţ fiind scăzute datoriile companiei, a căror valoare nu a fost făcută publică, scrie ZF.ro.

Proiectul cuprinde şapte clădiri de birouri cu o suprafaţă de 75.000 de metri pătraţi, cu un grad de ocupare de 95% şi chiriaşi precum General Electric şi alte firme şi instituţii suedeze.

„Confirm această tranzacţie. Valoarea proprietăţilor (Karolinen – n.red.) este de aproximativ un miliard de coroane suedeze (110 milioane de euro). Noi suntem o companie imobiliară locală, care se concentrează, printre altele, pe proprietăţi având chiriaşi instituţii publice, cum a fost şi cazul acestui portofoliu”, a declarat pentru ZF Jens Engwall, preşedintele Hemfosa Fastigheter.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care prin intermediul companiei Dinu Patriciu Global Properties (DPGP) controlează peste 100 de proprietăţi imobiliare în şase ţări, a realizat primul exit de pe una dintre aceste pieţe, renunţând la parcul de birouri format din şapte clădiri cu o suprafaţă de 75.000 de metri pătraţi pe care îl deţinea în Karlstad, Suedia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.