EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,13 RON
(-0.52%)
GBP
5,37 RON
(+0.03%)
CHF
4,47 RON
(+0.44%)
BGN
2,47 RON
(+0.41%)
BYN
1,69 RON
(-0.85%)
CAD
3,07 RON
(-0.28%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,92 RON
(+0.27%)
JPY
0,04 RON
(-0.02%)
CZK
0,18 RON
(+0.18%)
INR
0,05 RON
(-0.11%)

Narcis Ianău a cântat la Gala voluntarului băcăuan

Gala voluntarului băcăuan, manifestare aflată la cea de a V-a ediţie, a avut loc joi, 12 mai, la Casa de cultură a sindicatelor „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Evenimentul, unul de referinţă pentru toate organizaţiile neguvernamentale care şi-au format şi folosesc voluntari în activităţile, în special caritabile, desfăşurate în judeţul Bacău, s-a bucurat de susţinerea unor parteneri instituţionali importanţi cum ar fi Prefectura, Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Bacău, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean al Elevilor.

„Această gală este o răsplată, o recunoaştere a activităţilor deosebite pe care voluntarii din judeţ le-au desfăşurat, sprijinind copiii nevoiaşi, bătrânii suferinzi, implicându-se direct şi inteligent, creativ în peste 30 de mari proiecte care privesc sănătatea sau mediul, în activităţi culturale ori sociale”, a declarat, , Gabriela Achihăi, preşedintele comitetului de organizare a Galei voluntarului băcăuan.

Într-o declaraţie acordată, prefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăţ, a apreciat că evenimentul este „unul notabil şi de continuat”, deoarece „urmăreşte ca principal obiectiv mediatizarea conceptului de voluntariat în cadrul comunităţii, atragerea atenţiei opiniei publice, dar şi a autorităţilor asupra fenomenului tonifiant al voluntariatului şi, nu în ultimul rând, creează premisele pentru motivarea voluntarilor actuali şi a celor ce vor dori să vină în sprijinul comunităţilor locale pentru activităţile din anii următori”.

În cadrul Galei, eleva Ioana Mare a fost distinsă cu titlul de „Voluntarul anului 2010 în judeţul Bacău”, iar Fundaţia „Sfântul Ioan Bosco” din Bacău a primit premiul „Proiectul de voluntariat al anului 2010 în judeţul Bacău” pentru derularea, în localitatea Lărguţa, situată într-o zonă izolată a judeţului, a unei suite de evenimente, care, sub deviza „Vara împreună, nava bucuriei”, „a antrenat părinţi şi copii în activităţi privind educaţia, rolul decisiv al acesteia în formarea personalităţii şi creionarea viitorului sătenilor”, a precizat Ionuţ Chiriţă, membru al comisiei de jurizare.

De asemenea, filiala băcăuană a Agenţia Naţionale Antidrog, precum şi alte 11 organizaţii nonguvernamentale băcăuane, între care Fundaţia de sprijin comunitar Betania, Habitat for Humanity Comăneşti, Onestin, Centrul Regional de Ecologie, Fundaţia Don Bosco, şi-au premiat cei mai buni voluntari.

Invitat special al voluntarilor băcăuani a fost Narcis Iustin Ianău, contratenorul elev al Liceului de artă „George Apostu”, care s-a clasat pe locul al doilea la concursul televizat „Românii au talent”.

Au mai fost prezentate pe scena Casei de cultură programe artistice variate, pregătite de organizaţiile participante, dar şi de alţi tineri artişti din judeţul Bacău.

Gala voluntarului băcăuan,Narcis Ianău
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata