„Prezicătorul cutremurelor” l-a „ghicit” şi pe ultimul

0

– Cutremurul generat de alinierea planetelor şi care urma să şteargă Roma de pe faţa Pământului, prezis în urmă cu peste 80 de ani, s-a produs, dar la peste 1000 de kilometri depărtare, în sud-estul Spaniei. Locuitorii capitalei italiene au fugit miercuri, încă din zori, din casele lor, refugiindu-se în hotelurile din orăşelele din apropiere. Toată lumea aştepta cutremurul anunţat de Raffaelle Benandi, un astronom amator care a trăit între anii 1893-1979, pentru 11 mai 2011, scrie Ziare.ro

Psihologii au caracterizat reacţiile ca acelea ale unei societăţi din Evul Mediu. Dar Benandi, susţine CLICK, a prezis corect trei seisme majore, pe baza mişcării planetelor. Teoriile sale misterioase au fost analizate de cercetători ştiinţifici din SUA. Benandi făcea o legătură între alinierea planetelor şi cutremure, studiind numeroase cazuri în care teoria s-a dovedit corectă în istorie. Predicţiile lui Benandi acoperă o perioadă până în 2012.

Mai mult, GÂNDUL susţine că alinierea celor şase planete, care se produce în această perioadă, redeschide controversa legată de sfârşitul lumii. Deşi cercetătorii NASA spun că fenomenul nu va afecta populaţia globului cu nimic, cei care au îmbrăţişat profeţiile mayaşe – potrivit cărora o configuraţie similară va avea loc pe 12 decembrie 2012 – consideră că acesta este semnul sfârşitului lumii. Internetul a fost plin zilele acestea de speculaţii referitoare la catastrofe şi numărul 11. Una dintre cele mai vehiculate coincidenţe – în data de 11 mai 2011 – a fost aceea că, în cazul în care se adună vârsta împlinită anul acesta cu ultimele două cifre ale anului de naştere, se obţine 111. De exemplu, anul naşterii 1975, vârsta 36 de ani. 36+75=111.

Aşa cum a fost prevăzut, miercuri 11 mai, la ora 18.50, s-a produs seismul, potrivit prezicerii lui Raffaele Bendandi din 1923, numai că nu a lovit Cetatea Eternă, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ, ci un mic orăşel de pe coasta andaluză a Spaniei, Lorca. Cel puţin zece oameni au murit ca urmare a două cutremure successive, iar 10.000 de oameni au fost evacuaţi. Niciunul nu a fost foarte puternic, dar pagubele au fost amplificate de adâncimea mică la care s-a produs seismul. CURENTUL explică faptul că seismele au avut magnitudinea de 4,4 şi, respectiv, 5,2 şi s-au produs la suprafaţă, la o adâncime de circa un kilometru.

Tot în 11 mai, la ora 5 şi 19 minute, s-a înregistrat un cutremur mic, de magnitudine de 2,1 pe Richter, şi în România, în zona Vrancea. A fost seismul cu numărul 8 înregistrat la noi, în această lună. Majoritatea au fost mici şi doar cel din 1 mai, de 4,9 pe Richter, s-a simţit pe o suprafaţă mai mare, inclusiv în Capital. Însă un cutremur asemănător celui din Spania, anunţă Victorin Toader, şeful Centrului de Avertizare Sesismologică, citat de JURNALUL NAŢIONAL, s-ar putea produce în Banat.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.