ROMÂNIA A IEŞIT DIN RECESIUNE: Economia a crescut cu 0,6% în T1

Economia României a ieşit din recesiune, după doi ani de criză economică, Produsul Intern Brut /PIB/ înregistrând creşteri două trimestre consecutive, conform datelor oficiale.

Institutul Naţional de Statistică /INS/ a anunţat vineri primele estimări privind PIB în trimestrul I 2011, care a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul IV 2010 (date ajustate sezonier).

Faţă de trimestrul corespunzător din anul 2010, PIB a înregistrat o creştere cu 1,6% pe seria brută şi cu 0,3% pe seria ajustată sezonier.

Acesta este al doilea trimestru de creştere economică, după ce în ultimul trimestru din 2010 a fost consemnată o creştere de 0,1% comparativ cu trimestrul anterior.

Tehnic, ieşirea din recesiune presupune creştere economică în două trimestre consecutive faţă de trimestrele precedente.

Economia României a intrat în recesiune în urmă cu doi ani, după ce a înregistrat o scădere consecutivă a PIB-ului în primul trimestru din 2009 şi în ultimul trimestru al anului 2008.

În 2010, economia României a scăzut cu 1,3%. Pentru 2011 este estimată o creştere economică de 1,5%, iar în 2012 o creştere economică de 3,5-4%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.