Sondaj CURS:Emil Boc este creditat de votanţii PDL cu cele mai mari şanse la şefia partidului

Premierul Emil Boc este preferat de simpatizanţii PDL pentru a conduce în continuare partidul, în timp ce Vasile Blaga este perceput de votanţii USL drept potenţial câştigător al alegerilor interne din PDL de la Convenţia Naţională de sâmbătă, relevă un sondaj de opinie CURS.

Simpatizanţii PDL susţin în procent de 57% că cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al PDL este Emil Boc şi în proporţie de 61% că acesta are cele mai mari şanse să câştige această poziţie, rezultă în sondajul CURS dat publicităţii vineri.

În acelaşi timp, actualul secretar general al PDL, Vasile Blaga, este preferat de votanţii USL, din care 46% îl consideră cel mai potrivit pentru şefia partidului, iar 37% susţin că are cele mai mari şanse să o şi câştige.

Emil Boc se bucură de mai multă încredere din partea votanţilor PDL – 46% decât Vasile Blaga – 37%. În schimb, Vasile Blaga este creditat cu mai multă încredere de votanţii USL – 19% decât Emil Boc – 2%.

Potrivit sondajului CURS, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare USL ar fi votată de 55% dintre respondenţi, PDL ar fi votat de 20%, iar Dan Diaconescu de 11% dintre persoanele intervievate. Procentul celor care s-au declarat nehotărâţi sau care au spus că nu votează este însă unul semnificativ, de 38%.

Sondajul de opinie a fost realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS în perioada 11-13 mai pe un eşantion de 800 de respondenţi la nivel naţional, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.