SUA îl vor regreta pe Osama ben Laden, asigură liderul al-Qaida din Peninsula Arabică

Liderul unei ramuri a reţelei teroriste al-Qaida, pe care mai mulţi oficiali americani îl consideră cea mai mare ameninţare la adresa SUA, a jurat, într-un mesaj postat miercuri pe site-uri islamiste, să se răzbune împotriva SUA pentru moartea lui Osama ben Laden.

El a afirmat că jihadul se va intensifica şi că americanilor va ajunge să le pară rău de „zilele cu Osama”, relatează ABC News.

„Nu expediaţi această luptă atât de uşor şi nu le daţi oamenilor voştri speranţa falsă că odată cu uciderea lui Osama totul se termină”, a promis Nasir al-Wahishi, liderul al-Qaida în Peninsula Arabică /AQAP/, bazată în Yemen.

„Ceea ce vă aşteaptă este mult mai periculos, iar atunci veţi ajunge să vă pară rău de zilele cu Osama”, a subliniat el.

Wahishi a afirmat că SUA au făcut o „mare greşeală” când l-au omorât pe ben Laden. „Celor care sărbătoresc omorârea şeicului nostru, le transmitem: vom vedea dacă veţi mai sărbători şi ceea ce vă vor trimite copiii şi discipolii şeicului”.

O altă ameninţare împotriva SUA a fost de asemenea lansată de Omar Hammami, cunoscut şi sub numele de Abu Mansur al-Amriki sau „Americanuľ /pentru faptul că s-a născut în SUA/, care a vorbit în numele ramurii somaleze a al-Qaida – Al Shabaab.

„Transmitem un mesaj preşedintelui Barack Obama şi secretarului de stat Hillary Clinton. Acela că vom răzbuna moartea liderului nostru, şeicul Osama ben Laden, foarte curânď, a declarat Hamami într-o reuniune a Shabaab într-un oraş somalez, potrivit AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.