Un tată disperat a blocat pentru câteva ore circulaţia la Sydney

Un tată disperat a paralizat vineri pentru câteva ore circulaţia în centrul oraşului Sydney, urcându-se pe emblematicul pod din port şi obligând poliţia să întrerupă circulaţia pe această axă cu trafic intens, relatează AFP.

Bărbatul, care se recomandă drept „fost militar”, a escaladat în zori impozanta structură care se înalţă în cel mai mare oraş australian, potrivit presei locale. A întins pe pod două pancarte care se refereau la un conflict cu soţia lui privind custodia copiilor.

Prezenţa protestatarului a forţat poliţia să închidă două ore circulaţia pe axa care leagă nordul oraşului de centru. Mii de automobilişti, precum şi trenuri şi autobuze au fost astfel blocate. Bărbatul scrisese pe banderole „Vă rog, ajutaţi-mi copiii” şi „Copiii mai întâi”.

„Faptul că nu există nimeni care să aibă grijă de copiii noştri când părinţii se despart sau divorţează este un eşec major”, a declarat el telefonic la un post de radio local.

„Dacă am blocat într-o dimineaţă partu milioane de persoane şi dacă asta-i ajută într-o zi pe copii mei sau pe alţii, cred că mi-am atins scopul”, a adăugat bărbatul, care s-a prezentat drept Mick. Imediat după ce a coborât de pe pod, a fost arestat de poliţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.