Vladimir Putin a testat un nou automobil produs în Rusia

Premierul rus Vladimir Putin s-a deplasat în oraşul Toliatti, în sud-est, unde a testat noul automobil produs de compania „AvtoVaZ”, „Lada Grant”, scriu ziarele moscovite de joi, notând că şeful guvernului a mai ridicat vânzările prin publicitatea făcută modelului „Lada Kalina”.

Producţia în serie a acestui model va începe în luna octombrie şi va costa 220.000 de ruble (aproximativ 5.000 de euro), precizează cotidianul Novîe Izvestia. Produsul rusesc şi-a arătat, în prezenţa premierului, caracterul îndărătnic, relatează publicaţia, notând că la început s-a blocat portbagajul, iar când şeful guvernului a încercat să pornească motorul, s-a produs zgomotul caracteristic, dar s-a oprit.

În cele din urmă, i s-a supus lui Vladimir Putin. El a parcurs cu ea un cerc, ajungând până la 120 de kilometri pe oră, după care s-a întâlnit cu angajaţii uzinei.

Komsomolskaia Pravda scrie că premierul i-a asigurat pe angajaţi că executivul susţine proiectele inovatoare şi le-a povestit ce măsuri ia în acest sens. Pentru susţinerea ramurii, guvernul le¬a promis unor astfel de întreprinderi, mai multe comenzi de stat. Moskovski Komsomoleţ aminteşte că premierul a contribuit deja, prin publicitatea făcută anterior, la creşterea vânzărilor automobilului „Lada Kalina”, la volanul căreia Putin a încercat, vara trecută, autostradă Habarovsk-Cita (Extremul Orient rus).

Acel automobil, de culoare galbenă, decorează acum sediul AvtoVaz. Alături este o tăbliţă cu impresiile onorabilului şofer: „Arată ca un pui, dar zboară ca o rândunică”.
Un Front pentru obţinerea majorităţii constituţionale, titrează Nezavisimaia Gazeta, referindu¬se la constituirea largului Front popular, propusă de Vladimir Putin înainte de alegerile parlamentare din luna decembrie.

Conducerea partidului de guvernare „Rusia unită” merge joi la Soci, în sud, la întâlnirea cu liderul său, Vladimir Putin, anunţă publicaţia rusă. Membrii formaţiunii au menţionat în ce scop înfiinţează frontul – ca să obţină o majoritate constituţională în următorul legislativ.

Experţii sunt de părere că iniţiativa lui Putin încalcă echilibrul din tandem, „reducând spaţiul politic al preşedintelui Dmitri Medvedev”.

Migranţii au divizat Europa, titrează Kommersant pe pagina de politică externă. Comisia Europeană şi Parlamentul European au dispute în legătură cu persoanele venite din Africa de Nord, detaliază cotidianul. Miniştrii de interne ai statelor membre ale Uniunii Europene vor discuta metodele de contracarare a afluxului în masă de imigranţi din statele Africii de Nord.

Iniţiativa Franţei şi a Italiei, privind anularea parţială a prevederilor Schengen, a condus la una dintre cele mai serioase divergenţe în Europa unită, scrie Kommersant.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.