EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

„…Merit să văd” aduce speranţă în sufletul Anei Maria

0

– Tinerii masteranzi din echipa Focus au mai facut un pas inainte pentru a o ajuta pe Ana Maria, oferindu-i, in acelasi timp, una dintre cele mai frumoase zile din copilarie. Echipa care organizeaza evenimentul “…Merit sa vad”, in cadrul caruia actorul Horatiu Malaele va sustine recitalul caritabil “Sunt un orb”, a iesit la plimbare duminica, 15 mai, prin Copou cu fetita care s-a nascut cu pleoapele lipite.

Imbracati cu tricouri negre, pe care au lipit afisele albe “…Merit sa vad”, tinerii au atras imediat atentia persoanelor din jur, cu atat mai mult cu cat Ana Maria ii insotea, adresand tuturor invitatia de a participa vineri, 20 mai, ora 19:00 la evenimentul ce va avea loc la Teatrul Luceafarul. Grupul energic, plin de optimism si speranta, si-a continuat plimbarea, facand poze si mancand inghetata.

Ana Maria Tudorache (foto) este o o fetiţă de 12 ani, care se confruntă cu probleme grave de vedere. Ea s-a născut cu pleoapele lipite, suportând, până la momentul prezent, 3 intervenţii chirurugicale axate pe tăierea din pleoape, în urma cărora i-a fost redată vederea într-o foarte mică măsură. Fetiţa este orfană de tată şi locuieşte împreună cu mama ei, ambele supravieţuind dintr-un singur venit, alocaţia copilului. Prin evenimentul “…Merit sa vad”, echipa Focus îsi propune să colecteze fondurile necesare, în valoare de 2000 de Euro, în scopul realizării unei operaţii oftamologice la Cluj-Napoca, pentru Ana Maria. Banii din bilete si din donatiile ulterioare vor fi folositi, asadar, pentru a acoperi costul operatiei.

Principalul moment artistic al evenimentului il reprezinta recitalul “Sunt un orb” sustinut de Horatiu Malaele, un spectacol care se joaca de cativa ani si care ramane la fel de proaspat ca la prima vizionare. Toate acestea datorita capacitatii extraordinare a lui Horatiu Malaele de a reinventa de fiecare data acelasi spectacol.

Un scenariu „la mana libera” format din cateva „intamplari” extrase din realitatea inconjuratoare, cateva bancuri cu ironii ascuţite si directe, stilizat de poezii de Nichita Stanescu sau Mircea Mincu, pune in evidenta calitatile de improvizator ale actorului.

Dincolo de succesul public de care Horatiu Malaele se bucura, de remarcat este atitudinea ascutit ironica a artistului. Jumatate din recitalul lui Malaele pare a fi o ironie ascutita la adresa falselor valori si a divertismentului care au inlocuit actele adevarate de cultura. „Sunt un orb” poate fi un exemplu de problematizare „involuntară” prin intermediul teatrului.

Alte momente artistice vor fi: teatru cu studentii de la Univ. de Arte George Enescu, dans cu Academia Show si muzica in interpretarea a doi solisti de la Palatul Copiilor.

Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa site-ul www.meritsavad.ro sau pagina de Facebook a evenimentului – Merit să văd.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.