25 de tablete iPad confiscate de vameşii de la Otopeni

Inspectorii vamali de la BV Otopeni Călători au confiscat 25 tablete iPad şi 120 pachete de ţigări din bagajele de mână a doi pasageri care călătoreau pe ruta Singapore – Istambul – Bucureşti, informează un comunicat transmis luni de Autoritatea Naţională a Vămilor.

Bunurile au fost găsite în urma controlului amănunţit asupra bagajelor deţinute de pasagerii de cetăţenie română D.I. şi B.C., în vârstă de 31, respectiv 35 ani, care veneau din Singapore.

Pasagera D.I. se înscrisese pe culoarul verde „nimic de declarat”, având în bagajul de mână 25 tablete IPad şi diverse accesorii (adaptor priză, încărcător şi cablu).

Pasagera a declarat că „fiind bulversată de drumul de 15 ore şi vorbind la telefon” a greşit culoarul, neintenţionând să sustragă bunurile de la controlul vamal. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării şi 25 tablete iPad nedeclarate şi susceptibile de a fi contrafăcute, aplicând şi o amendă contravenţională de 3.000 lei.

Cu toate că pasagerii D.I. şi B.C. călătoreau împreună, B.C. s-a prezentat la controlul vamal la 10 minute după ce a fost oprită pasagera D.I., spunând că are de declarat diverse bunuri. Inspectorii vamali au reţinut din bagajul de mână al acestuia 120 pachete de ţigări DUNHILL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.