50.000 lei/lună, cel mai mare salariu net în Iaşi

– Clasamentul este condus de o persoana care activeaza intr-o firma de call center urmata de una din constructii hidrotehnice. Pe trei este un angajat dintr-o universitate. De remarcat ca topul lefurilor nete de anul trecut, potrivit Finantelor iesene, este dominat de persoane ce activeaza in invatamintul superior. Jumatate din cele zece pozitii sint ocupate de angajati din domeniul amintit mai sus. In ultimul timp, multi profesori isi completeaza veniturile prin intermediul proiectelor derulate cu fonduri europene.

Cel mai bine platit salariat iesean cistiga de aproape 40 de ori mai mult decit un angajat mediu si de 83 de ori mai mult fata de unul care inregistreaza leafa minima pe economie.

Pe baza datelor oferite de Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi, “Ziarul de Iasi” a realizat un Top 10 al celor mai mari salarii nete din judet inregistrate anul trecut. Pe primul loc se situeaza o persoana care activeaza la un call center, fiind cel mai probabil unul din directorii firmei.

Ocupantul sau ocupanta locului doi se afla la o distanta semnificativa fata de primul loc si a incasat anul trecut 460.404 lei, adica 38.370 lei pe luna. Persoana activeaza in cadrul unei societati care are ca domeniu de activitate constructiile hidrotehnice.

De remarcat este ca topul este dominat de salariati ce activeaza in domeniul invatamintului superior, cinci din cele zece locuri fiind ocupate de catre acestia. La astfel de salarii se pot incadra rectorii, profesorii sau persoanele cu functii importante din conducerea universitatilor: “Al. I. Cuza”, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicina si Farmacie, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara sau Universitatea “Petre Andrei”. O tendinta in ultima vreme este ca profesorii sa-si rotunjeasca veniturile veniturile salariale prin intermediul proiectelor europene la care participa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.