Anastase, Baconschi, Flutur şi Frunzăverde -prim-vicepreşedinţi ai PDL; Ioan Oltean – secretar general

Roberta Anastase, Theodor Baconschi, Gheorghe Flutur si Sorin Frunzăverde sunt noii prim-vicepreşedinti ai PDL, iar Ioan Oltean noul secretar general, în urma votului delegaţilor la Consiliul National de Coordonare al partidului.

Pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, din 1.269 de voturi exprimate, 1.226 au fost valabile şi 42 nule. Roberta Anastase a primit 1.038 de voturi, Teodor Baconschi 899 de voturi, Gheorghe Flutur 1.189 de voturi, Sorin Frunzăverde 1.143 de voturi şi Theodor Paleologu 650 de voturi.

Preşedintele comisiei de numărare a voturilor, Sorin Apostu, a anunţat că, deoarece primii patru candidaţi au obţinut peste jumătate din numărul total de voturi, nu se va mai ţine al doilea tur de scrutin.

Secretar general al PDL a fost ales Ioan Oltean, care a obţinut 906 de voturi, Sulfina Barbu obţinând doar 343. Nici în acest caz nu a mai fost necesar un al doilea tur de scrutin.

După anunţarea rezultatului votului, preşedintele Emil Boc i-a invitat pe scenă pe câştigători. Ioan Oltean i-a promis Sulfinei Barbu, glumind, că nu va candida pentru preşedinţia organizaţiei de femei.

În replică, Sulfina Barbu i-a spus noului secretar general că ar fi avut voturile organizaţiei de femei dacă şi-ar fi dorit această funcţie.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.