EUR
4,84 RON
(+0.01%)
USD
4,29 RON
(+0.32%)
GBP
5,36 RON
(-0.32%)
CHF
4,54 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.07%)
CAD
3,16 RON
(+0.23%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.3%)
CZK
0,18 RON
(-0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.84%)

Berlusconi surprinde cu indulgenţa pentru constructorii ilegali (revista presei italiene)

Silvio Berlusconi se va afla vineri la Napoli pentru a susţine campania electorală a candidatului din partea partidului său /Poporul Libertăţii/ la primăria oraşului.

Cotidiene italiene informează că prim-ministrul italian intenţionează să propună o amânare a demolării caselor construite ilegal. La Napoli, una din cinci case construite nu are autorizaţie de construcţie.

Silvio Berlusconi şochează cu noi promisiuni electorale, scrie cotidianul Corriere della Sera. Premierul italian a anunţat că va propune o ordonanţă prin care să amâne până în 2012 demolarea caselor ilegale construite la Napoli. În acest fel, Berlusconi şi-a manifestat susţinerea pentru candidatul la primăria oraşului din partea partidului Poporul Libertăţii, Gianni Lettieri. Prim-ministrul italian s-a implicat încă de la început în campania electorală pentru alegerile administrative din marile oraşe italiene.

Iniţiativa lui Berlusconi nu a fost primită cu entuziasm de către aliaţii de la guvernare, Liga Nordului. Ministrul pentru simplificarea normativă, Roberto Calderoli /Liga Nordului/, a declarat că premierul ar trebui întâi să se consulte cu aliaţii înainte de a trece de partea celor care comit acte ilegale.

Pe de altă parte, preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, îşi exprimă tot mai des nemulţumirea cu privire la conflictele din politica italiană, scrie cotidianul Il Messaggero. Într-o întâlnire cu studenţii, la Florenţa, şeful statului a mărturisit că încearcă din toate puterile să respecte Constituţia Italiei. Napolitano a subliniat că în alte ţări, cum ar fi în Marea Britanie, parlamentarii implicaţi în scandaluri îşi dau demisia, în timp ce în Italia „scara valorilor este diferită”.

Legat tot de subiectul preşedinţiei, Silvio Berlusconi a anunţat că nu îl interesează să devină preşedintele Italiei. „Doresc să guvernez şi în special să împiedic orice tentativă a partidelor de Stânga să ajungă la putere”, a menţionat prim-ministrul.

Pachetul de legi cu privire la siguranţa publică propus de guvernul Berlusconi este demontat bucată cu bucată, titrează cotidianul La Repubblica. Joi Curtea Constituţională a respins norma prin care judecătorii ar fi fost obligaţi să emită un mandat de arestare pentru persoanele acuzate de omucidere voluntară în cazul în care existau dovezi grave, înainte de proces. „Sunt surprins, cine comite un delict nu merită indulgenţă, practic se face o favoare criminalilor”, a declarat ministrul italian de interne, Roberto Maroni. Aceeaşi reacţie surprinsă a avut-o şi ministrul justiţiei, Angelino Alfano, care se teme că mulţi criminali vor fi puşi în libertate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata