EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Crin Antonescu cere demisia ministrului de externe Teodor Baconschi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut, luni, premierului Emil Boc, să-l demită pe ministrul de externe Teodor Baconschi, arătând că acesta a afirmat că votul prin corespondenţă ar aduce PDL 1 milion de voturi.

„Cerem premierului Boc să-l destituie pe ministrul de externe al României, Teodor Baconschi. Despre onoare şi demisie îmi inchipui greu că ar putea fi vorba în acest caz.

Motivul este – în calitatea sa de ministru de externe – care nu încetează pe parcursul unei reuniuni de partid, domnia sa a afirmat public ceea ce ştiam – că proiectul privind introducerea votului prin corespondenţă e gândit şi se urmăreşte a fi adoptat ca un instrument pentru a procura fraudulos voturi pentru PDL.

Domnul Baconschi vorbeşte clar de faptul că acest proiect le-ar aduce un milion de voturi celor din PDL.

Un ministru de externe nu poate face aşa ceva”, a declarat Antonescu.
În opinia liderului PNL, de numele ministrului Baconschi se leagă numai eşecuri, cel mai mare fiind „eşecul Schengen”. Preşedintele liberal a mai spus că aşteaptă de la premierul Emil Boc „o măsură rapidă”, în sensul demiterii lui Teodor Baconschi.

„Dacă premierul nu va da curs acestei cereri, discuţia vom încerca să o purtăm în comisiile de politică externă ale Camerelor Parlamentului şi, eventual, chiar într-o comisie specială care să cerceteze şi să afle de la domnul ministru cum se poate ca votul prin corespondenţă să aducă voturi pentru un singur partid, cum de ştie domnia sa asta.

Nu îmi închipui că pe domnul Boc îl deranjează faptul că aşa ceva e nedemocratic, dar poate îl deranjează că aşa ceva e prostesc, să mai şi spui în faţa tuturor acest lucru”, a susţinut Crin Antonescu.

Teodor Baconschi a vorbit, duminică, la lucrările Consiliul Naţional de Coordonare al PDL despre proiectul votului prin corespondenţă.

‘Avem acum obligaţia de a rescrie contractul politic dintre PDL şi această Românie harnică, în care intră întreprinzătorii, mediile de afaceri, intelectualitatea şi românii din străinătate, cei care sunt un vector de modernizare a României. Proiectul votului prin corespondenţă îi va face pe românii din afară să ne aducă nu 100.000 de voturi, ci un milion’, a afirmat Teodor Baconschi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata