Gaddafi – „sănătos şi bine dispus” – la Tripoli

Muammar Gaddafi, despre a cărui dispariţie publică în ultimul timp presa occidentală s-a grăbit să facă fel de fel de supoziţii, se află în Tripoli, este „în foarte bună stare a sănătăţii, are un moral foarte bun şi este în excelentă dispoziţie”, a afirmat – vineri – purtătorul de cuvânt al guvernului libian Musa Ibrahim, citat de AFP.

El a răspuns astfel – într-o conferinţă de presă – comentariilor ministrului italian al afacerilor externe, Franco Frattini, care estimase drept „credibile” declaraţiile episcopului de Tripoli, Giovanni Martinelli, potrivit cărora colonelul Gaddafi ar fi rănit şi ar fi părăsit capitala libiană.

Ministrul italian precizase totuşi că guvernul său nu dispune de „niciun element despre soarta actuală a lui Gaddafi, dar că presiunile internaţionale sunt pe cale să provoace o dezagregare a regimului din interior”.

Agenţia libiană de presă a mai informat că Muammar Gaddafi a primit un apel din partea preşedintelui senegalez Abdoulaye Wade, care se interesa de sănătatea lui, şi că liderul libian i-a telefonat preşedintelui ciadian Idriss Deby, felicitându-l pentru realegere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.