Garda de Mediu a sancţionat Petrom cu 60.000 lei pentru că nu a anunţat o poluare

Compania OMV Petrom a fost sancţionată de către comisarii de mediu cu suma de 60.000 lei pentru că reprezentanţii unităţii nu au anunţat o poluare cu fluid de sondă ce a avut loc la începutul lunii martie.

Potrivit comisarului Simona Cornea, Garda de Mediu a aflat de poluare abia la sfârşitul lunii, atunci când proprietarul terenului poluat a anunţat autorităţile despre incidentul produs.

„Poluarea a avut loc pe o suprafaţă de circa 300 metri pătraţi de teren în zona Licurici, iar noi am fost anunţaţi de către proprietarul terenului. Comisia trimisă la faţa locului a stabilit că poluarea cu fluid de sondă a avut loc în timpul forării unei sonde.

Valoarea amenzii este de 60.000 lei, pentru că nu ne-au anunţat despre poluare, obligaţia pentru acest lucru revenind societăţii OMV Petrom”, a declarat Simona Cornea.

Aceasta nu este prima amendă pe care OMV Petrom o primeşte de la Garda de Mediu Gorj, pe parcursul anului trecut sancţiunile primite fiind de ordinul sutelor de mii de lei pentru diverse nereguli constatate de comisarii de mediu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.