EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Infractoare canadiană care se ascundea de justiţie, descoperită datorită unei fotografii apărute în România

Jennifer Wu, o fostă agentă imobiliară cu afaceri în oraşul Richmond Hill /Ontario, centru-est/, va ajunge la închisoare după ce detectivul Poliţiei Regionale din York, Dave Noseworthy, i-a văzut chipul în fundalul unei fotografii publicate într-un ziar românesc online, la începutul acestui an, la cinci ani de la fuga ei din ţară.

Ea este considerată „arhitecta” celui mai mare plan de cultivare de marijuana din istoria Canadei, informează Toronto Star în ediţia de joi.

Wu, 46 de ani, a fost condamnată de un tribunal din Newmarket, joi, la 6 ani ani de închisoare, pledând vinovată pentru acuzaţii ce merg de la cultivarea de marijuana, la evaziune fiscală, spălare de bani şi încălcarea condiţiilor stabilite de instanţă privind cauţiunea. Wu trebuie să plătească totodată suma de 97.647,79 de dolari, impozite pe venit.

Noseworthy a declarat pentru Toronto Star că a descoperit-o pe Wu după ce a tastat pe Google numele „Eli Comşa,” soţul lui Wu, un fost mecanic auto din Vaughan. Pe ecranul computerului său a apărut un articol dintr-un ziar românesc despre un centru de îngrijire din Bucureşti
care oferea instruire în patru limbi. În prim-planul fotografiei se afla Comşa, iar în fundal, o femeie identificată ca operatoare a centrului.

„Sunt surprins că şi-a postat fotografia acolo”, a spus Noseworthy. El s-a deplasat la Bucureşti pentru a o aduce înapoi în Canada, Wu consimţind să fie extrădată.

„Mi-a spus că a învăţat mai multe limbi cât timp a stat în România”, a precizat Noseworthy.

Wu şi-a folosit abilităţile de agent imobiliar profesionist pentru a închiria 54 de case unor „fermieri”, care au cultivat plante destinate drogurilor, între septembrie 2000 şi decembrie 2002. Cele 27.000 de plante pentru marijuana confiscate în cele 54 de proprietăţi au valorat o sumă cuprinsă între 2,8 milioane dolari şi 15,3 milioane.

Wu a operat patru conturi bancare corporative şi 17 de persoane fizice şi a avut nouă conturi de card de credit pentru a spăla banii şi a menţine înşelătoria că aceste proprietăţi au fost închiriate legal.

Grupul, care a inclus 14 persoane, a fost desfiinţat în 2002, ca parte a unei investigaţii de şase luni sub numele de „Project New Voltage”, cu ofiţeri din York, Peel Halton şi regiunile Durham, Toronto şi Poliţia Provincială din Ontario. A fost pronunţat un total de 120 de acuzaţii.

Wu a fugit din Canada în decembrie 2005, fiind însărcinată. A zburat în Taipei, China, Kaneohe, Hawaii şi în cele din urmă a ajuns la Bucureşti, unde a avut statutul de rezident permanent prin intermediul soţului ei, dar nu şi cetăţenia.

Situaţia a fost mult mai bună pentru Comşa, mecanicul auto cu care Wu a început o relaţie amoroasă cu puţin timp înainte de a ajunge în România.

Avocatul ei a declarat că nu are o explicaţie pentru faptul că o femeie inteligentă permite să fie fotografiată de un ziar în timp ce se ascunde de lege.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata