Michael Noonan evocă ‘vremurile bune pentru români când Irlanda oferea 50.000 de locuri de muncă’

Criticile opoziţiei din Irlanda cu privire la iniţiativa guvernului de a stimula angajarea şi de a creşte competitivitatea l-au exasperat pe ministrul irlandez de finanţe, Michael Noonan, care a evocat vremurile bune pentru români când Irlanda putea crea numeroase locuri de muncă, scrie Irish Times în ediţia de vineri (13 mai 2011).

„Vine un moment în care trebuie să fii pozitiv… să spui ceea ce vrei să faci, mai degrabă decât lucrul la care te opui”, a declarat Noonan, joi, care a avut unele sfaturi pentru opoziţie, îndemnând-o să vadă şi aspectele pozitive ale situaţiei. Fără a surprinde însă, opoziţia nu a părut impresionată, relevă ziarul menţionat.

Ministrul a evocat „vremurile trecute pentru români, atunci când puteaţi spune că noi creăm 50.000 de locuri de muncă”. Guvernul, a precizat el, a spus că nu poate crea foarte multe locuri de muncă direct. Ceea ce poate face însă, a continuat ministrul, este să genereze încredere, să ia sectoarele economiei unul după unul şi să introducă iniţiative care i-ar permite sistemului privat să creeze locuri de muncă.
„Guvernul anterior a decis să nu facă nimic”, a adăugat Noonan. „Noi am decis să facem ceva şi aceasta este baza pentru iniţiativă”, a explicat el.

Pe de altă parte, criticile opoziţiei l-au exasperat în mod clar pe ministrul de finanţe. „Îmi dă poate cineva un exemplu de taxă care se bucură de popularitate? Poate cineva să îmi spună că locurile de muncă nu reprezintă o problemă generată de criză în societatea irlandeză actuală? „, a întrebat el opoziţia.
Potrivit parlamentarului socialist Joe Higgins, Irlanda are în prezent un număr de 440.000 de şomeri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.