Peste 700.000 de euro falşi confiscaţi în Bulgaria

Circa 717.000 de euro în bancnote false au fost confiscaţi weekendul trecut în Bulgaria în timpul unei operaţiuni ce a vizat o reţea de falsificatori de bani, a anunţat luni poliţia, citată de agenţia France Presse.

Cantitatea de bani falşi – 200.000 de euro în bancnote de 500 de euro şi 517.000 de euro în bancnote de 100 şi 200 de euro – a fost confiscată în urma unei operaţiuni efectuate în oraşele Plovdiv şi Haskovo /sud/.

Cinci bărbaţi, originari din sudul ţării, au fost arestaţi pentru implicarea lor în această reţea de falsificatori de bani, a precizat ministrul de interne Ţvetan Ţvetanov într-o conferinţă de presă comună cu directorul Europol, britanicul Rob Wainwright, venit la Sofia împreună cu doi experţi ce vor examina calitatea bancnotelor.

„Examinările ar putea arăta că noi fabricăm printre cele mai bune bancnote false de 500 de euro”, a declarat Ţvetanov. „Ceea ce nu este motiv de mândrie”, a adăugat premierul Boiko Borisov.

 

„Acest succes poliţienesc a fost realizat în cadrul unei anchete internaţionale majore împotriva a ceea ce noi credem că este una dintre cele mai periculoase reţele de falsificatori din Europa”, a declarat Wainwright.

„În toată Europa, organizaţiile criminale devin din ce în ce mai inteligente, mai ingenioase şi reprezintă o provocare mai mare pentru poliţie”, a conchis el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.