PFA-urile vor putea sa facă angajări

2

– Persoanele fizice autorizate (PFA) vor avea dreptul sa angajeze cu contract individual de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care au fost autorizate, posibilitate care va fi introdusa prin modificarea legislatiei, releva o ordonanta de urgenta discutata in Guvern.

Legislatia in vigoare stabileste ca o persoana fizica autorizata nu poate angaja cu contract de munca terte persoane. Guvernul a pregatit insa o ordonanta de urgenta care modifica aceasta prevedere. „Persoana fizica autorizata isi poate desfasura activitatea individual si independent sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca“, se arata in documentul oficial.

Actul normativ mai stabileste ca persoana fizica nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza, chiar daca colaborarea este exclusiva. Ordonanta este argumentata prin necesitatea luarii in regim de urgenta a unor masuri de stimulare a mediului de afaceri si marirea ritmului de crestere economica prin suplimentarea veniturilor la bugetul de stat si plata contributiilor aferente.

loading...
Citește și
2 Comentarii
  1. luci spune

    Sa intelegem faptul ca fiscul nu mai poate categorisi ca DEPENDENTA o anumita activitate a pfa.-ului ?

  2. ioana spune

    incredibil. Dupa ce ca au facut varza codul muncii, acum dau libertate patronilor si pe partea de PFA. N-o sa mai angajeze nimeni cu carte de munca, o sa fie vai de noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.