LOVITURĂ DE IMAGINE. Şeful FMI, transportat către unitatea medicală cu cătuşe la mâini

Procuratura statului New York l-a pus duminică (15 mai)sub acuzare pe directorul general al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn pentru agresiune sexuală, sechestrare de persoană şi tentativă de viol, a anunţat departamentul de poliţie din New York (NYPD), informează Reuters.

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn a părăsit duminică seara (ora locală) secţia de poliţie din Harlem unde era deţinut având cătuşe la mâini, relatează Sky News. El a fost urcat într-o maşină a poliţiei şi condus către o unitate medicală.

Anterior, avocatul său anunţase că Dominique Strauss-Kahn a fost de acord să fie supus unor teste medicale în legătură cu acuzaţiile sexuale care i se aduc. Avocatul său, Benjamin Brafman, a precizat într-un e-mail adresat Reuters că Strauss-Kahn va pleda nevinovat.

Strauss-Kahn /62 ani/, unul din cei mai importanţi diplomaţi internaţionali implicaţi în administrarea recentei crize financiare, a fost arestat de poliţie pe aeroportul John F. Kennedy, fiind dat jos dintr-un avion al Air France cu puţin timp înainte de decolare, după ce o cameristă de 32 de ani de la Sofitel a povestit poliţiei că a fost agresată de directorul FMI în timp ce acesta ieşea gol de sub duş.

Autorităţile au obţinut un ordin judecătoresc pentru a-l examina corporal pe şeful FMI în căutarea unor eventuale semne care să arate confruntarea fizică dintre el şi presupusa victimă. Anchetatorii au prelevat, de asemenea, de pe pielea şi de sub unghiile presupusei victime probe care ar putea releva eventuale urme de ADN aparţinând directorului FMI.

Şeful FMI ar putea fi condamnat, în cazul în care se va ajunge la proces, la o pedeapsă cuprinsă între un an şi maxim 25 de ani închisoare, scrie presa franceză.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.