Un german a câştigat titlul de deţinător al celei mai frumoase bărbi din lume

Un bărbos german în vârstă de 47 de ani, pe nume Elmar Weisser, a câştigat duminică titlul şi recunoaşterea internaţională cuvenite deţinătorului celei mai frumoase bărbi (sau mustăţi) din lume, cu ocazia campionatelor mondiale de bărboşi şi mustăcioşi organizate la Trondheim, în Norvegia, transmite AFP.

Germanul a câştigat acest titlu apelând la patriotismul organizatorilor competiţiei, prin afişarea unei bărbi tematice în care se regăsea, simbolizat, un elan şi drapelul Norvegiei.

Frizer de profesie, Elmar Weisser, care este multiplu deţinător al titlului mondial la categoria „bărbi complete în stilul liber”, este un obişnuit al acestui gen de competiţii.

În 2005 el a câştigat titlul de campion mondial la Berlin cu o barbă în forma porţii Brandebourg, iar apoi a repetat isprava la Londra cu o barbă înfăţişând celebrul Tower Bridge.

La ultima ediţie a campionatelor de bărboşi, organizate în Alska, germanul şi-a pierdut titlul pentru că nu a putut participa.

„Atunci când barba mea nu este coafată, coboară până la buric”, a precizat el, adăugând că modele speciale pe care le reprezintă prin podoapa sa facială sunt realizate cu ajutorul surorii sale.

Germania şi SUA domină în mod tradiţional campionatele mondiale ale bărboşilor şi mustăcioşilor, competiţii organizate o dată la doi ani începând cu anul 1995, după o primă ediţie organizată în 1990.

Împărţiţi în trei categorii principale – mustaţă, barbă parţială şi barbă completă – şi până la 17 subcategorii (printre care subcategoriile Dali, Verdi, Garibaldi sau Fu Manchu şi muschetar), contracandidaţii îşi dau toată silinţa pentru a convinge juriul că au cele mai frumoase bărbi sau mustăţi.

Anul acesta în competiţie au intrat peste 160 de candidaţi din 15 ţări (Germania, SUA, Elveţia, Belgia, Canada, Italia, Suedia, Norvegia, Liechtenstein, Australia, Noua Zeelandă, Austria, Danemarca, Finlanda şi Olanda).

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.