Aderarea României la spaţiul Schengen, discutată de Cătălin Predoiu şi oficiali ai Ministerului german de Interne

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, marţi (17 mai) , cu secretarul de stat din cadrul Ministerului german de Interne, Ole Schröder, în cadrul întrevederii fiind abordate teme privind cooperarea bilaterală în domeniul justiţiei, progresele în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi aderarea României la spaţiul Schengen.

Ole Schröder a fost însoţit de ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, şi o echipă de experţi tehnici din cadrul Ministerului german de Interne. La discuţie au mai participat secretarul general Gabriel Tănăsescu şi experţi de profil din cadrul Ministerului Justiţiei.

Ministrul Cătălin Predoiu a făcut o scurtă prezentare a progreselor României în domeniul reformei judiciare şi a combaterii corupţiei.

În continuare, Cătălin Predoiu a vorbit despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi activitatea în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) ca priorităţi ale Ministerului Justiţiei, evocând, în acest context, excelenta cooperare cu autorităţile germane în domeniul Justiţiei.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului german de Interne, Ole Schröder, a apreciat evoluţiile realizate în planul reformei judiciare şi al combaterii corupţiei, subliniind importanţa ireversibilităţii acestor procese.

Cele două părţi au subliniat faptul că România îndeplineşte criteriile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen, partea germană evidenţiind şi importanţa acţiunilor anticorupţie desfăşurate de autorităţile române în domeniul securizării frontierelor.

Oficialul german a reamintit faptul că Germania sprijină accederea României în spaţiul Schengen, dar acordă în acelaşi timp importanţă unor progrese constante pe zona combaterii corupţiei.

Cătălin Predoiu a apreciat că deschiderea oficialităţilor germane poate favoriza accelerarea procesului de aderare a României la Schengen şi şi-a exprimat convingerea că raportul Comisiei Europene privind MCV din vara acestui an va marca obiectiv şi corect, ca şi rapoartele anterioare, progresele înregistrate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.