Afacerile Rombat au depăşit 77 milioane lei în primul trimestru din 2011

Rombat, cel mai mare producător de acumulatori auto din România, a înregistrat, în primul trimestru al anului, o cifră de afaceri de peste 77 de milioane de lei, cu 18,8% mai mare decât rezultatul din perioada similară a anului anterior.

Potrivit companiei, vânzările au depăşit 550.000 de unităţi, iar profitul a crescut cu 10% faţă de primele trei luni din 2010, depăşind 7,2 milioane de lei (1,7 milioane de euro).

Totodată, o tendinţă crescătoare a fost consemnată şi pe segmentul after-market (baterii noi pentru maşini aflate în circulaţie), unde s-a înregistrat un procentaj superior cu 32,8%, ceea ce a dus cota de piaţă a Rombat la aproape 54%.

Citeste si:  DATA-COM SRL - notificare privind propunerea de intrare în faliment prin procedură simplificată

Pentru 2011, producătorul bistriţean şi-a stabilit ca ţintă vânzarea a 2,26 milioane de acumulatori auto, mai mult cu 7,6% faţă de anul trecut, când livrările au depăşit 2,1 milioane de baterii auto.

Aproximativ 54% din producţia de la Bistriţa merge la export în 24 de ţări, în principal pe piaţa franceză, unde Rombat deţine o cotă de piaţă de 10%.
Pe plan intern, Rombat ocupă 65% din piaţa totală şi 54% din segmentul after market.

Compania are sediul la Bistriţa şi deţine nouă centre logistice: două la Bucureşti şi câte unul în Brăila, Braşov, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea şi Râmnicu Vâlcea.

Citeste si:  Afacerile Altur au scăzut cu 23%, în primele 9 luni din 2009

Rombat a fost acreditată în calitate de furnizor regional în panelul Renault, ca furnizor unic Dacia din 1996, furnizor PSA Peugeot din Slovacia din 2008, iar din 2011 furnizor pentru fabrica Nissan Sankt Petersburg din Rusia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata