Când Camerista Statelor Unite ale Americii strigă „viol!”

– Un om iese gol din baie la New York – ceea ce sperie mai multe ţări care-l aşteptau să iasă cu 90 de miliarde, ceea ce ar putea coborî şi mai mult cotaţia monedei euro, care deja a tras în jos preţul aurului. Asta pe partea economică.

Pe partea politică, francezul Dominique Strauss-Kahn era acum trei zile în situaţia lui Traian Băsescu în 2009: nu anunţase că va candida, însă era favoritul sondajelor la preşedinţie. A doua zi, s-a trezit în situaţia lui Mircea Geoană în săptămâna alegerilor: adică nu e dovedit că a făcut ceva rău, dar este acuzat că a vrut să se relaxeze nepotrivit cu o persoană.

Cu siguranţă, această reacţie în lanţ este rezultatul unui lung proces de mondializare dar, chiar şi aşa, cred că ar fi fost imposibilă dacă la mijloc nu era un presupus atac împotriva unei Cameriste a Statelor Unite ale Americii. În ce altă ţară s-ar fi urcat poliţia în avion să mi ţi-l umfle pe şeful Fondului Monetar Internaţional, pentru că o cameristă a dat telefon să zică „Viol”? Fără întrebările prealabile (Fă, ej beată?), fără consultări cu ministrul de interne (E o nebună care zice că a violat-o directorul Fondului Monetar Internaţional), fără să aştepte răspunsul (Nenorociţilor, v-aţi îmbătat?). Să-l încuie la secţie, când el era aşteptat de cancelarul german şi de toţi miniştrii de finanţe din zona euro. După care judecătorul să respingă cererea de eliberare, fără să-i treacă prin cap un viciu de procedură. Continuarea în Gândul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.