Comuna unde vor fi cei mai mulţi bizoni din ţară

– Un investitor danez va amenaja o fermă cu 800 de exemplare în comuna Ţaga. Potrivit autorităţilor locale, complexul va mai cuprinde un hotel şi un abator.Ţaga, o comună mică situată în judeţul Cluj foarte aproape de graniţa cu judeţul Bistriţa, a devenit peste noapte locul unde vor trăi cei mai mulţi bizoni din România.

Dacă ţăranii nu mai lucrează terenul, iar păşunile comunale au ajuns locuri unde nici iarba nu mai creşte, primarul din Ţaga a venit cu o soluţie salvatoare: înfiinţarea celei mai mari ferme de creştere a bizonilor dacă nu din Europa, atunci, cu siguranţă, din Europa de Est.

Bizoni aduşi cu TIR-urile

Primii 83 de bizoni au ajuns la începutul lunii în comuna clujeană, urmând ca în săptămânile viitoare să vină şi restul de 717 de animale.

M-a sunat într-o dimineaţă un apropiat şi m-a întrebat dacă am unde să-i dau un teren că vrea să crească bizoni. Am fost imediat de acord. Asta era acum două săptămâni. Între timp, consiliul local a fost de acord să închirieze terenul de 37 de hectare şi să concesioneze, începând cu anul 2012, pentru o perioadă de 49 de ani, terenul unde să crească bizonii (aproximativ 400 de hectare în total – n.r.). Oamenii care vin la pescuit îşi pot rupe ceva timp să meargă să vadă şi bizonii”, spune primarul Mârza.

Imediat după 1 mai, mai multe TIR-uri pline cu materialele necesare construcţiei gardurilor şi câteva zeci de muncitori şi-au făcut apariţia în Ţaga. „În trei zile au îngrădit un perimetru de 37 de hectare, apoi au început să curgă camioanele care aduceau bizonii. 83 au fost aduşi din Danemarca”, spune primarul.

Până în prezent, investitorul străin nu a venit în comuna Ţaga, ci a trimis doar muncitorii şi bizonii, de restul ocupându-se un reprezentant local care s-a ferit să discute despre afacere. Continuarea în EVZ.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.