EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Procesul în care Becali este acuzat de sechestrarea unor persoane pentru furtul autoturismului se va încheia pe 16 iunie

0

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie urmează să finalizeze pe 16 iunie cercetările în procesul în care europarlamentarul Gigi Becali este acuzat de sechestrarea persoanelor care i-au furat autoturismul.

La termenul de marţi instanţa a vizionat trei filmuleţe prezentate de procurori în care sunt surprinşi trei dintre părţile vătămate filmate în localul în care au fost duse de bodyguarzii lui Becali.

Avocaţii inculpaţilor au cerut vizionarea filmelor prezentate în faza de urmărire penală, reclamând că înregistrările prezentate marţi sunt trunchiate şi nu reflectă situaţia reală.

Apărătorii au cerut de asemenea judecătorilor să constate faptul că părţile vătămate se aflau într-o stare bună, zâmbeau, nefiind vorba de o sechestrare de persoane.

Pentru termenul de 16 iunie instanţa ÎCCJ a decis citarea ultimului martor şi a anunţat că vrea să încheie cercetarea judecătorească, urmând să rămână în pronunţare.

Procesul „Valiza” a început în 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj, însă pe 6 octombrie magistraţii clujeni au admis cererea de declinare a competenţei către ÎCCJ, având în vedere calitatea de europarlamentar pe care Becali a obţinut-o pe parcurs.

Pe 18 decembrie 2008, finanţatorul Clubului „Steaua”, George Becali, şi antrenorul de atunci al echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul „Valiza”. Becali este acuzat de dare de mită şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată iar Victor Piţurcă, de favorizarea infractorului, în legătură cu infracţiunile de corupţie.

În acelaşi dosar mai sunt inculpate alte patru persoane: Teia Sponte, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Steaua Bucureşti, acuzat de complicitate la dare de mită, Alina Florentina Ciul, avocat la Baroul Bucureşti, acuzată de favorizare a infractorului în legătură cu infracţiunile de corupţie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (două fapte), Gheorghe Radu Marino, acuzat de favorizare a infractorului în legătură cu infracţiunile de corupţie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (două fapte), şi Raul Volcinschi, acuzat de favorizare a infractorului în legătură cu infracţiunile de corupţie.

Procurorii DNA au instituit, în mai 2008, sechestru asigurător şi au indisponibilizat suma de 1.700.000 de euro aparţinând lui George Becali, în scopul confiscării speciale.

Banii ar fi fost destinaţi premierii echipei Universitatea Cluj, pentru a nu pierde meciul cu CFR Cluj (0-1 pe teren), din ultima etapă a sezonului respectiv. În cazul în care CFR nu câştiga meciul, Steaua ar fi devenit campioană.

La termenul anterior, pe 14 martie, a fost audiat finanţatorul FC Steaua Bucureşti, Gigi Becali. „A fost un martor, care nu ştiu dacă o să vină să vorbească – el spunea că vine – care a fost de faţă când s-a vorbit de „blatul” dintre CFR Cluj şi U. Cluj. Din ce ştiu există şi fotografii cu cei 800.000 de euro ce trebuiau daţi. Când martorul a vrut să spună la procurori astea, l-au oprit. Nu ştiu dacă o să vină la instanţă”, a declarat Becali la acea dată.

El a arătat că ar fi existat discuţii între Anton Doboş şi Ioan Andone şi că a aflat că s-a discutat aranjarea meciului dintre U. Cluj şi CFR Cluj pentru suma de 800.000 euro.

Din această cauză, Gigi Becali l-a trimis „de urgenţă” pe Teia Sponte, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Steaua Bucureşti, cu o sumă mai mare să-i convingă pe jucătorii U. Cluj să-şi joace corect şansa.

Becali a susţinut că banii erau daţi jucătorilor doar dacă ar fi câştigat, însă după ce a aflat că au pierdut l-a chemat pe Teia Sponte înapoi. „Oricum nu vroiam să le dau toţi banii. A fost ca să vadă jucătorii, ca să nu facă blat”, a afirmat Becali.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.