Regiile de făcut voturi şi bani

– Miroase a praf de puşcă în politică şi economia de stat. O mare sursă de avantaje nelegitime a politicienilor este pe cale să primească o lovitură mortală.Iar dacă nu o va primi, şi afirmaţia de mai sus va fi de o banală naivitate, înseamnă că politica de dreapta în România e moartă, iar de şmecheria populist- socialistă nu vom mai scăpa în veci.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu spune, în interviul publicat ieri de „Evenimentul zilei”, că „anul acesta urmează restructurarea regiilor. Aici clientela tuturor partidelor va fi lovită direct în inimă”.

Societăţile de stat au fost timp de douăzeci de ani o sursă de voturi şi bani. Menţinerea unei structuri de personal supradimensionată însemna voturi. Oamenii din regii erau plătiţi, până la urmă, tot din taxele şi impozitelor contribuabililor, iar această formă de protecţie socială, mascată şi perversă, însemna un şantaj electoral practicat fără scrupule de partidul care avea în parohie respectiva unitate. Restructurarea înseamnă, în primul rând, reducere de personal.

Oricât de cinic ar părea, acesta este adevărul. Aceasta a însemnat şi în cazul restructurării mineritului din Marea Britanie de la începutul anilor ’80 şi în cazul industriei auto din SUA, imediat după debutul crizei economice pe care tocmai o trăim cu toţii. Şi în orice altă situaţie doriţi. Şi aici apare prima împotrivire a clasei politice. Eventuala restructurare a regiilor înseamnă pierderea de voturi. Prima lovitură în inima clientelei politice. A doua lovitură este la capitolul cheltuieli. Sistematic, societăţile de stat practică un mod netransparent şi profund lipsit de fair-play concurenţial de efectuare a achiziţiilor. Mai simplu spus, căpuşare. Continuarea în EVZ.ro

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.