Scădere cu 95% a cazurilor de falsificare a cardurilor bancare prin operaţiunea de skimming

0 7

Furtul de date de pe cardurile bancare prin operaţiunea de skimming a înregistrat în Belgia o scădere cu 95% în ultimele 12 luni, în special ca urmare a deciziei majorităţii băncilor belgiene de a bloca utilizarea cardurilor Maestro în afara Europei, notează marţi cotidianele La Derniere Heure şi La Libre Belgique.

Potrivit datelor publicate de Federaţia belgiană a sectorului financiar (Febelfin), în perioada 17 februarie – 30 aprilie a acestui an s-au înregistrat numai 25 de cazuri de skimming în care au fost implicate carduri emise de bănci din Belgia, faţă de 498 de cazuri în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Decizia celor mai multe bănci belgiene de interzicere a folosirii cardurilor Maestro în afara Europei a fost vehement criticată. Băncile autorizează totuşi o deblocare temporară a funcţiei Maestro.

Conform Febelfin, circa 0,2% din numărul cardurilor de debit sunt în prezent deblocate temporar, ceea ce înseamnă 20.000 dintr-un total de aproape 10 milioane de carduri.

Skimming-ul este o activitate ilegală, prin care o persoană obţine fraudulos datele stocate pe banda magnetică a cardului bancar al unei alte persoane. Datele astfel obţinute sunt folosite pentru a produce carduri contrafăcute.

De cele mai multe ori, deţinătorul nu ştie că datele au fost copiate, până atunci când tranzacţii neautorizate apar în extrasul de cont al persoanei păgubite.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata