Scandalul Strauss-Kahn zguduie Fondul Monetar Internaţional

Scandalul în care a ajuns să fie implicat directorul Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, se află luni în atenţia cotidienelor spaniole, care apreciază că acuzaţiile ce planează asupra lui sunt în măsură să zguduie atât Fondul, cât şi politica internă franceză.

Presa de luni relatează ultimele veşti cu privire la situaţia economistului şi analizează repercusiunile arestării lui la New York, după ce o cameristă dintr-un hotel l-a acuzat de tentativă de viol.

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, va pleda nevinovat în faţa acuzaţiilor aduse la New York, însă dacă este declarat vinovat, ar putea rămâne până la 20 de ani după gratii, semnalează cotidianul El Pais. La rândul său, El Mundo scrie că Strauss-Kahn încă nu a compărut în faţa instanţei, pentru că se caută mai multe probe, iar Procuratura vrea mai multe dovezi pentru a întocmi actul acuzării.

Scandal sexual la FMI, titrează cotidianul ABC, care apreciază de asemenea că arestarea lui DSK, acuzat de tentativă de viol asupra unei cameriste dintr-un hotel din New York, zguduie socialismul francez şi FMI. Şi cotidianul La Razon consideră că acest scandal sexual afectează imaginea Fondului şi precizează că, dacă este găsit vinovat, Strauss-Kahn ar putea petrece 20 de ani în închisoare.

Cotidianul catalan El Periodico se concentrează de asemenea asupra reacţiilor venite după arestarea directorului FMI. Publicaţia semnalează că arestarea lui Strauss-Kahn şochează întreaga Franţă, iar acest scandal îi discreditează candidatura din cadrul Partidului Socialist, în vederea alegerii candidatului pentru scrutinul prezidenţial de anul viitor.

Cotidienele spaniole scriu luni şi despre miile de persoane care au participat la o manifestaţie convocată de platforma ‘Democracia Real Ya!/Democraţie adevărată acumľ. Potrivit El Pais, în 50 de oraşe din Spania, oamenii au cerut o schimbare şi un viitor demn, protestând în numele miilor de şomeri, al angajaţilor plătiţi prost sau al persoanelor cu ipoteci care o duc acum atât de greu.

Mii de persoane cer să nu mai fie ‘mărfuri pentru politicieni şi bancheri’, scrie şi El Mundo. Acest cotidian precizează că, înainte cu o săptămână de alegeri, mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere schimbarea politică şi socială şi a critica proasta gestiune a actualului guvern.

Cotidianul ABC semnalează, pe aceeaşi temă, că manifestaţia convocată de platforma menţionată s-a terminat la Madrid cu confruntări între tineri şi autorităţi, în urma cărora şase persoane au fost rănite, dintre care patru erau poliţişti.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.