Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, aduşi la Parchetul General

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost aduşi, marţi (17 mai), la sediul Parchetului General, unde procurorii le vor prezenta materialul de urmărire penală şi probele strânse de anchetatori, în dosarul în care sunt acuzaţi că l-ar fi şantajat pe Sebastian Ghiţă.

Pe 29 aprilie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus emiterea de mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe numele lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, acuzaţi că l-ar fi şantajat pe Sebastian Ghiţă.

Cei doi au fost reţinuţi de procurori, sub acuzaţia că, în perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu i-ar fi pretins managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani.

„Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust.

Inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie”, susţin procurorii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata