Tarifele la transportul cu metroul şi la CFR Călători se majorează din august, cu 10%

Biletele de metrou şi cele ale CFR Călători vor fi majorate din august cu circa zece la sută, potrivit informaţiilor remise de reprezentanţii celor două instituţii.

Guvernul s-a angajat, conform memorandumului cu FMI, că va modifica legislaţia, până la sfârşitul lunii august, pentru a majora preţul biletelor pe baza unui ordin al ministrului Transporturilor şi nu pe baza actualizării cu creşterea inflaţiei.

Deocamdată, la Metrorex nu se ştie exact procentul de majorare a preţului biletelor, însă acesta va fi cuprins între opt şi zece la sută, mai ales că ultima majorare a fost de circa opt procente, iar între timp inflaţia a avut aceeaşi evoluţie crescătoare.

La CFR Călători majorarea va fi de zece la sută, societatea bugetându-şi la începutul anului această creştere, potrivit informaţiilor companiei.

La Metrorex, ultima majorare a tarifelor a avut loc în septembrie 2010, atunci când, în limita modificării indicelui preţurilor de consum de 108,12% aferent perioadei martie 2009 – iulie 2010, preţul biletelor a crescut cu circa opt procente.

CFR Călători a majorat cu opt procente preţul biletelor pe 20 septembrie 2010, deşi indicele de inflaţie a preţurilor de consum înregistrat în perioada septembrie 2007 (data precedentei majorări) – septembrie 2010 a fost 122,65%.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.