Un diamant roz extrem de preţios scos la vânzare la Geneva

Un diamant roz extrem de rar, care a dispărut de pe piaţă timp de peste 30 de ani, este unul dintre obiectele cele mai valoroase scos marţi la vânzare de casa de licitaţii Sotheby la Geneva, relatează AFP.

Diamantul, încastrat într-un inel, a fost clasificat ca „roz intens” de Institutul American de Geologie, se precizează într-un comunicat.

Aparţine unei categorii (tip IIa) foarte căutate de colecţionari şi cunoscători, care reprezintă doar 2% din totalul diamantelor din lume.

Estimat la 8,3-14, 8 milioane de franci elveţieni, diamantul roz va fi vândut probabil în cursul serii de marţi.

Diamantul este cea mai preţioasă piesă a casei de licitaţii Sotheby, care deţine nenumărate obiecte valoroase precum o diademă cu smaralde, un diamant din 1900, precum şi bijuterii aparţinând Ducesei de Windsor.

Diamantele roz sunt foarte rare şi îi fascinează pe colecţionari.

Printre cele mai celebre din istorie se numără Darya-i-Nur (Marea de lumină): una dintre cele mai preţioase pietre ale coroanei iraniene; Agra, care a aparţinut în secolul al XVII-lea lui Babur, primul împărat mongol; l”Hortensia, numit astfel în onoarei Hortensiei de Beauharnais, mama lui Napoléon al III-lea, care a făcut partea din bijuteriile de coroană ale Franţei şi este expus la Luvru; dar şi Williamson oferit reginei Elisabeta a II-a la nuntă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.