Zeci de delfini morţi, pe coasta rusă a Mării Negre

Aproximativ 30 de delfini morţi au fost descoperiţi pe coasta rusă a Mării Negre, în zona peninsulei Utriş, în timpul scufundărilor sportivilor scafandri, relatează agenţia de presă Interfax.

Agenţia pentru mediu din Rusia a anunţat că va deschide o anchetă privind moartea în masă a mamiferelor, după ce ministrul adjunct pentru mediu Rinat Ghizatulin i-a ordonat să stabilească de urgenţă cauzele decesului acestora.

Scafandrii ruşi, care au efectuat scufundări de-a lungul coastei de 20 km de la Anapa la satul Vitiazevo, spun că au descoperit primii delfini morţi chiar pe mal, apoi, la o adâncime de 5-7 metri şi la o adâncime de 60 de metri.

„Cadavrele mamiferelor au fost transportate în rezervaţia de stat Karadag şi Centrul de studiere a delfinilor din Sevastopol” – a precizat Ministerul rus al Mediului.

În acest context, portalul Life News scrie că mamiferele puteau fi ucise de pescarii locali. „Delfinii descoperiţi fac parte din cea mai răspândită specie a acestor mamifere în Marea Neagră, fiind numiţi popular porci de mare”, a explicat publicaţiei menţionate Svetlana Panko, candidat în ştiinţe biologice, în opinia căreia de moartea mamiferelor ar fi vină braconierii piscicoli.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.