Ce COMPANII STRĂINE au făcut investiţii de la zero în ţara noastră în 2011

– România începe din nou să devină o destinaţie atractivă pentru investitorii străini, după ce 2010 a fost cel mai slab an, începând din 2004, din acest punct de vedere. Mai multe companii străine au demarat investiţii greenfield în valoare de 113 milioane de euro în primele luni ale acestui an şi împreună vor genera peste 1.800 de locuri de muncă, potrivit datelor comunicate de Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine (CRPCIS), scrie [block]0[/block]

Investiţii majore în România la începutul acestui an

1. În februarie, furnizorul de componente auto International Automotive Components (IAC) din SUA a început construirea unei fabrici de planşe de bord, panouri de portiere şi capitonaje de plafon la Balş, judeţul Olt. Finalizarea lucrărilor este programată pentru finele acestui an, potrivit informaţiilor comunicate la lansarea lucrărilor. Este primul furnizor auto care face o investiţie greenfield în România, în valoare de 58 milioane de euro.

2. Fabrica de componente electronice Shinheung Electronics de la Oradea a fost inaugurată în ianuarie 2011, în urma unei investiţii în valoare de 30 milioane de euro, potrivit CRPCIS. În prezent, are 700 de angajaţi, o parte lucrând încă din 2010.

3. În februarie, compania americană Toro a anunţat construirea fabricii de sisteme de microirigaţii de la Ploieşti, printr-o investiţie de 20 milioane de euro. Debutul producţiei este planificat pentru sfârşitul verii acestui an.

4. La începutul anului, spaniolii de la Siliken au demarat la Timişoara o investiţie de 5 milioane de euro, într-o fabrică de panouri fotovoltaice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.