Dell: tabletele nu vor înlocui computerele personale

În pofida unei creşteri modeste înregistrată de piaţa computerelor personale, grupul american Dell (numărul doi mondial pe piaţa PC-urilor) susţine că tabletele media nu vor înlocui computerele de tip desktop, în special la locul de muncă, transmite CNBC.

„Tableta informatică este văzută în continuare ca un al treilea dispozitiv. Nu va înlocui smartphone-ul. De asemenea, până acum nu a demonstrat că va putea înlocui notebook-ul sau computerul de tip desktop”, a declarat miercuri, pentru CNBC, preşedintele Dell responsnabil pentru consumatori şi firme mici şi mijlocii, Steve Felice.

Comentariile responsabilului de la Dell vin după ce firmele de cercetare Gartner şi IDC au publicat o serie de rapoarte conform cărora vânzările globale de PC-uri au scăzut cu 1-3% în primul trimestru, în parte şi din cauza creşterii vânzărilor de tablete.

Steve Felice consideră că computerele de tip desktop vor avea şi în viitor un loc la birou deoarece nu sunt utilizate doar pentru vizualizarea de conţinut ci, şi mai important, pentru crearea de conţinut. „Există estimări că în următorul deceniu vor fi vândute două miliarde de PC-uri.

Dacă compari aceste cifre cu 10 milioane de tablete vândute în ultimele trimestre, cred că va mai trece mult timp până când vom putea spune că aceste trenduri vor conduce la o modificare fundamentală”, a apreciat Steve Felice.

Dell a raportat marţi seară o creştere de trei ori a profitului net în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut. În aceste condiţii, Dell şi-a majorat estimările pentru exerciţiul fiscal 2012, compania precizând că se aşteaptă la comenzi mai mari din partea sectorului public.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.