Directorul FMI, ţinut în regim de izolare la închisoarea Rikers Island

Cunoscuta închisoare Rikers Island din New York, unde a fost plasat directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost subiectul a nenumărate filme, emisiuni televizate şi documentare, însă viaţa din spatele gratiilor nu este atât de romanţată, relatează CNN.

La Rikers Island au fost închise o mulţime de personalităţi notorii de la Sid Vicious, basistul formaţiei Sex Pistols, până la fotbalistul Plaxico Burress şi rapperul Lil’ Wayne.

Săptămâna aceasta, directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn a devenit ultimul deţinut faimos al Rikers Island. DSK este închis într-o celulă izolată, departe de restul deţinuţilor, în aripa de vest a închisorii, folosită pe de o parte pentru încarcerarea infractorilor suferinzi de boli contagioase, dar şi a celor aflaţi în custodia poliţiei.

Un purtător de cuvânt al închisorii a povestit că Strauss-Kahn este trezit în fiecare dimineaţă la ora 6, iar celula sa măsoară trei metri pe patru, fiind singura ocupată în această aripă a închisorii.

Are dreptul de a se plimba o oră pe zi sau să primească vizite, dar numai sub supravegherea paznicilor. În plus, în această secţie a închisorii, deţinuţii sunt scoşi la plimbare pe rând, ceea ce înseamnă că DSK nu are contact cu alţi prizonieri.

Meniul de marţi al închisorii a oferite cereale şi fructe la micul dejun, chilli de legume, fasole verde, orez, morcovi şi salată de ţelină la prânz şi chifteluţe cu tăiţei şi varză călită la cină.

Deţinuţii pot depune bani în conturile împuterniciţilor lor pentru a cumpăra obiecte de toaletă, gustări, dar şi pentru a achita preţul telefoanelor zilnice, care sunt înregistrate şi supravegheate, notează CNN. Strauss-Kahn va avea dreptul la trei vizite săptămânale, indiferent dacă acestea vor fi efectuate de avocatul sau doctorul lui.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.