Dominique Strauss-Kahn, sub supraveghere anti-sinucidere în închisoare

Dominique Strauss-Kahn a fost plasat de conducerea închisorii Rikers Island (New York) sub supraveghere anti-sinucidere, a anunţat marţi canalul american NBC, citat de AFP.

Pe site-ul său internet, canalul relatează că supravegherea, ordonată din motive de precauţie de o echipă medicală a închisorii, înseamnă că deţinutul este controlat din 15-30 minute, poartă uniforma închisorii şi încălţăminte fără şireturi.

Răspunzând întrebărilor AFP pe acestă temă, un purtător de cuvânt al administraţiei penitenciarelor din New York a spus într-un comunicat că „starea de sănătate a unui deţinut este confidenţială”. „Regulamentul stipulează ca fiecare deţinut să fie evaluat în funcţie de riscul de a-şi face rău lui însuşi sau celorlalţi”, a adăugat el.

„Administraţia penitenciarelor din New York respectă aceleaşi reguli de securitate şi sănătate pentru toţi deţinuţii”, arată comunicatul.

Directorul general al FMI, în vârstă de 62 de ani, a fost închis luni la Rickers Island, după ce o judecătoare a refuzat eliberarea lui pe cauţiune. DSK este acuzat de agresiune sexuală şi tentativă de viol, în urma unei plângeri depuse de o cameristă de la hotelul unde era cazat. Următoarea audiere a lui Strauss-Kahn va avea loc vineri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.