OUG 50/2008 privind instituirea taxei de poluare pentru autovehicule, constituţională

0

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, ca fiind neîntemeiate excepţiile de neconstituţionalitate ridicate în legătură cu anumite articole din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 50/2008 privind instituirea taxei de poluare pentru autovehicule.

Excepţiile au fost ridicate în mai multe dosare aflate pe rolul CCR şi vizau neconstituţionalitatea articolelor 1 şi 3 din OUG 50/2008.

În analizarea excepţiilor, judecătorii CCR au luat în considerare faptul că actul normativ criticat a suferit modificări care sunt în acord cu cerinţele Uniunii Europene.

Curtea a respins anterior excepţii privind aceeaşi ordonanţă ca fiind inadmisibile, însă prin decizia de miercuri judecătorii instanţei constituţionale au progresat, apreciind că reclamaţiile ulterioare înregistrate sunt neîntemeiate.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie, urmând a fi publicată împreună cu motivarea ei în Monitorul Oficial.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a hotărât, în luna aprilie, că prevederile privind aplicarea primei taxe de poluare contravin dreptului comunitar, răspunzând astfel unei întrebări adresate de o instanţă din România.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.