EUR
4,81 RON
(-0.08%)
USD
4,38 RON
(+0.99%)
GBP
5,65 RON
(+1.31%)
CHF
4,52 RON
(+0.24%)
BGN
2,46 RON
(+0.26%)
BYN
1,96 RON
(+0.97%)
CAD
3,28 RON
(+1.6%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,88 RON
(+0.84%)
JPY
0,04 RON
(+0.4%)
CZK
0,19 RON
(-0.13%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Putin, pescar împătimit şi fan al lui Hemingway

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a oferit un interviu revistei americane Outdoor Life, una dintre cele mai cunoscute publicaţii de nişă, dedicate odihnei active, în special vânătorii şi pescuitului, informează Lenta.ru.

În interviu, Putin îşi exprimă convingerea că el şi corespondentul publicaţiei americane au o viziune diferită referitor la ce înseamnă un mod de viaţă activ. „Pentru mine este vorba în primul rând de sport şi de sănătate, de renunţarea la vicii. Pentru dumneavoastră – de pescuit, vânătoare şi călătorii”, a spus premierul rus.

În pofida faptului că ambii interlocutori s-au declarat pasionaţi de opera lui Ernest Hemingway, Putin a presupus şi de această dată că ei doi îl recepţionează diferit pe marele clasic american. „În mod sigur, vă încântă cel mai mult cartea sa „Colinele verzi ale Africii”, în timp ce mie îmi plac mai ales „Adio, arme”, „Pentru cine bat clopotele” şi „Bătrânul şi marea””, a subliniat Putin.

De asemenea, Vladimir Putin a declarat că pasiunea sa este în primul rând pescuitul, însă vânător nu se consideră. „Nu sunt ipocrit şi consider că vânătoarea ca mod de petrecere a timpului liber are dreptul la existenţă doar în anumite cazuri, care ar presupune o reglementare corectă şi asigurarea reproducerii animalelor”, a subliniat premierul rus. Pe parcursul întregului interviu Putin a revenit la tema protecţiei mediului înconjurător şi a speciilor de animale rare.

În opinia lui Putin, cel mai bun pescuit este cel din regiunea Murmansk şi de pe fluviul Volga, în zona Astrahan, unde premierul a fost la vânătoare subacvatică şi a prins crapi uriaşi.

În afară de aceasta, Vladimir Putin a discutat cu jurnalistul american despre tigrii siberieni, despre balene şi „omul zăpezii”. Întrebat dacă, după părerea sa, există yeti în taigaua siberiană, Putin a răspuns: „Totul este posibil. Vă recomand să veniţi şi să cautaţi. Nu vă garantez succesul, însă procesul /de căutare/ în sine vă va aduce în mod sigur satisfacţie”.

Citește și
1 Comentariu
  1. Lily spune

    Este bine ca se poate relaxa în mijlocul naturii si nu are nevoie sa-si pazeasca spatele de vietatile cu 4 sau 2 picioare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata