Radu Berceanu: Autostrada Transilvania nu reprezintă o prioritate; a fost şi este o prostie

Democrat liberalul Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor, a declarat, marţi (17 mai) , la Craiova, în cadrul unei dezbateri a Comitetului Naţional pentru Dezvoltare (CND), că lucrările de construcţie la autostrada Transilvania nu reprezintă o prioritate pentru România, pentru că acest proiect a fost şi este „o prostie”.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADR S-V) Oltenia, Marilena Bogheanu, a afirmat, marţi, la dezbaterea CND, că pentru judeţele din Transilvania, în strategia naţională de autostrăzi şi drumuri expres au fost prevăzute mai multe coridoare europene pentru infrastructura rutieră.

‘Vreau să vă spun că ne comparăm cu alte regiuni care, oricum, erau mai dezvoltate ca noi şi ştiţi mult mai bine ca mine că în strategia naţională de autostrăzi şi drumuri expres trec foarte multe coridoare europene prin Transilvania, dar nu mai continuu, pentru că se înţelege ce vreau să spun’, a adăugat Marilena Bogheanu.

La rândul său, fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a intervenit spunând că autostrada Transilvania „a fost o prostie şi este o prostie”.

„Autostrada Transilvania nu e o prioritate. Pentru că am vorbit cu Uniunea Europeană, noi, România, şi am spus: ‘vrem Culoarul IV’ şi după aceea nu am fost serioşi să ne ţinem de Culoarul IV. De aceea nici nu ne sprijină UE şi de altfel nimeni pentru Transilvania.

Am făcut acea bucată, pentru că era începută 80 la sută şi trebuia făcută, pentru că era păcat să aruncăm pe geam toată munca aia şi banii ăia. Dar nu e o prioritate. În domeniul autostrăzilor, autostrada Transilvania este prioritatea doi. Dacă mergem până la Cluj, ne omoară pe străzi’, a spus Berceanu.

La dezbaterea CND care a avut, marţi, la Craiova, la sediul Consiliului Judeţean Dolj, au participat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, secretarul Senatului, Petru Filip, reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţele Olteniei şi ai mediului de afaceri.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.