EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

România se situează aproape de mijlocul clasamentului între statele UE în privinţa siguranţei rutiere

Şeful Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), comisar şef Lucian Diniţă, a declarat marţi (17 mai), la Alba Iulia, că România a părăsit penultimul loc în ceea ce înseamnă siguranţă rutieră şi se situează undeva aproape de mijlocul clasamentului între statele Uniunii Europene.

Comisarul şef Lucian Diniţă a spus, într-o conferinţă de presă, că evoluţia dinamicii accidentelor rutiere grave în România demonstrează eficienţa lucrătorilor existenţi în momentul de faţă ca poliţişti rutieri.

Şeful Direcţiei Rutiere din IGPR a amintit că „2008 a însemnat o avertizare din partea UE pentru faptul că România avea o siguranţă rutieră precară” şi a subliniat că în 2009 şi 2010 au fost înregistrate scăderi substanţiale în ceea ce priveşte numărul de accidente şi mai ales al persoanelor decedate în accidente rutiere.

Lucian Diniţă a precizat că numărul persoanelor decedate în 2010 în accidente rutiere este aproximativ la fel ca în 2002, „în condiţiile în care parcul auto a crescut exponenţial”.

„Putem să spunem că suntem în măsură să asigurăm o siguranţă rutieră în România”, a susţinut comisarul şef, adăugând că „există şi o apreciere la nivelul UE cu privire la eforturile pe care România le-a făcut şi rezultatele obţinute”.

Şeful Direcţiei Rutiere a mai spus că, de la începutul anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, există o reducere cu circa 5% a numărului de evenimente rutiere, cu circa 11% a numărului persoanelor decedate şi cu 5% a numărului răniţilor grav în accidente rutiere.

Faţă de primele patru luni şi jumătate din 2010, în acest an, numărul persoanelor decedate în accidente rutiere a scăzut de la 586 la 476.

În altă ordine de idei, Lucian Diniţă a reiterat că Poliţia Rutieră nu are un plan de amenzi, că nu mai există controlul de rutină şi a amintit că în prezent are loc o reinstruire a efectivelor de poliţie rutieră sub aspectul ţinutei, atitudinii şi comportamentului în timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata