Ţara lui alde Iri

– Cine este acest Irinel Columbeanu? Îl văd intrând în Parlament, ca la el acasă, instalându-se, în sala Comisiei pentru drepturile omului, ca în propria-i sufragerie, cerându-le demisia şi strigându-le „Ruşine!” deputaţilor care nu vor să-l audieze, părând, la Parchet, un executor judecătoresc care-şi făcea datoria, atacându-i pe reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului din Ilfov, îl văd acoperit de microfoane şi îmbăţoşat de atenţie, cărând cu sine, pe stradă şi prin instituţiile publice, haznaua conjugală.

Personajul acesta cu mulţi bani (făcuţi de tăticul lui în afaceri cu statul, pe vremea tulburei tranziţii) şi cu multe relaţii, protagonist al unui imund proces de divorţ, vine, neinvitat, în Parlamentul Românei, şi bate din picior: „Doresc demisia Direcţiei Copilului Ilfov, pentru că a luat la cunoştinţă despre situaţia gravă a unui copil şi nu i-a păsat! „.

Deputatul calcă, astfel, hotărât, în hazna, împroşcând, din mers, Parlamentul.

Scenele cu Irinel Columbeanu, înfipt în scaun, sictirindu-i pe funcţionarii parlamentari şi vorbind despre „demisia de onoare”, nu pot decât să revolte orice om de bun simţ. Acest ins întruchipează tot ce a produs mai nociv şi de prost gust societatea românească în ultimii douăzeci de ani: parvenitul agresiv. Integral pe Gandul.info

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.