EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Adrian Năstase despre cazul de la Iaşi: România este un stat poliţienesc

0

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase a declarat, joi, că descoperirea aparaturii de înregistrare în birourile Consiliului Judeţean de la Iaşi nu face decât să întărească convingerea că România a devenit un stat poliţienesc.

„Vă rog pe toţi să studiaţi cartea lui Orwell, ‘1984’ – şi am de gând să propun pentru actualul regim poliţienesc din România să folosească ideea pe care Orwell a lansat-o în 1948 – el se gândea deja la ce ar putea să facă regimul poliţienesc a lui Traian Băsescu„, a spus Adrian Năstase, la finalul termenului de joi din procesul „Mătuşa Tamara”.

Acesta a explicat că DNA ar putea folosi televizoarele nu numai să transmită imaginile ci şi să capteze din camerele oamenilor.

„Eu propun ca DNA să capete un mandat pentru a introduce automat, poate sub coordonarea doamnei Rodica Culcer, nişte cip-uri în toate televizoarele astfel încât acestea să preia din fiecare cameră informaţiile relevante”, a mai afirmat fostul premier.

El a declarată că i se pare inadmisibil ca înainte de începerea urmăririi penale în actele premergătoare să poată fi folosite orice mijloace şi a adăugat că este posibil ca şi în alte instituţii să existe astfel de dispozitive.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Victor Chirilă, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în biroul său au fost montate microfoane şi camere de luat vederi. El susţine că în partea dreaptă a tocului uşii biroului din Consiliul Judeţean Iaşi i-a fost montat „un adevărat sistem de interceptare a discuţiilor, fără a avea acordul său”.

Conform acestuia, aparatură similară ar putea fi găsită şi în biroul celuilalt vicepreşedinte, Constantin Adăscăliţei (PSD). El a spus că are informaţii potrivit cărora duminică noaptea persoane necunoscute au intrat în sediul CJ, au răzuit varul şi au montat sistemul de interceptare.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.