EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Anne Sinclair, apărător ferm al lui DSK

0

Fosta jurnalistă vedetă Anne Sinclair, foarte populară în Franţa, formează împreună cu soţul ei, Dominique Strauss-Kahn, un cuplu sudat, chiar şi în momente grele, scrie Le Figaro în ediţia de marţi.(17 mai 2011)

În toate articolele consacrate lui Anne Sinclair, două elemente care o caracterizează sunt frecvent menţionate: magnificii săi ochi albaştri, care i-au sedus pe francezi cu formidabila emisiune „7 sur 7” în anii „90, şi marea sa iubire pentru Dominique Strauss-Kahn, implicat acum într-un proces pentru tentativă de viol.

„Nu cred nicio secundă acuzaţiile aduse soţului meu. N-am nicio îndoială că nevinovăţia lui va fi dovedită”, a spus ea duminică, într-un comunicat, la câteva ore după arestarea şefului FMI-ului la New York.

Nu este prima oară când Anne Sinclair ia în mod public apărarea unui DSK infidel. În 2008, când izbucneşte în SUA un scandal legat de legătura acestuia cu o colaboratoare ungară a FMI, ea declară că se iubesc „ca în prima zi” şi că o aventură de o seară a soţului nu le va destrăma relaţia. „Asemenea lucruri se întâmplă în viaţa oricărui cuplu căsătorit; din punctul meu de vedere, această aventură de o seară se află deja în spatele nostru”, declara ea atunci.

Aceeaşi susţinere fermă ca şi în 1999, când s-a dovedit că DSK primise sume frauduloase de la organizaţia studenţească MNEF şi a fost obligat să demisioneze din postul de ministru.

Cei doi s-au întâlnit în 1989, pe platoul emisiunii „Questions a domicile” la care Anne Sinclair era coprezentatoare alături de Jean-Marie Colombani. DSK era atunci preşedintele comisiei de finanţe a Adunării naţionale, iar ea era cea mai populară jurnalistă din Hexagon. A fost dragoste la prima vedere şi doi ani mai târziu s-au căsătorit. Când el a fost numit ministrul economiei în 1997, ea a întrerupt emisiunea „7 sur 7” pentru a evita orice conflict de interese.

Timp de patru ani, a condus filiala internet a TF1, apoi a devenit jurnalistă la RTL şi France inter înainte de a-l urma la Washington în 2007, unde continuă să-şi exerseze meseria de jurnalist ca blogger.

Această retragere voluntară poate părea surprinzătoare din partea unei strălucite jurnaliste al cărei profesionalism este recunoscut de toată lumea. Dar potrivit apropiaţilor, ea îl iubeşte enorm de mult pe DSK. În familia lor sunt în total şase copii, patru din căsătoriile anterioare ale lui Strauss şi doi din primul mariaj al lui Anne Sinclair, cu jurnalistul Ivan Levai. Au şi cinci nepoţi, cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani, pentru care ea traversează periodic Atlanticul.

Fiica unică a unui membru al Rezistenţei franceze, devenit apoi om de afaceri, şi nepoată a unui negustor de artă, Paul Rosenberg, Anne Sinclair i-a adus soţului ei siguranţa materială. Cu ocazia unui recent dejun relatat luni de Libération, DSK a recunoscut că soţia sa, datorită averii ei personale, l-a ferit de griji materiale pentru totdeauna.

Potrivit L”Express, casa lor de 380 m2, din Washington, a fost cumpărată cu 4 milioane de dolari pe numele lui Anne Sinclair, la fel ca şi cea din Marrakech. Cei doi mai au şi un apartament de 250 m2 într-un cartier de lux din Paris.

Fosta vedetă TF1 este pentru DSK, înainte de toate, o parteneră perfectă pe scena politică pe care o cunoaşte la perfecţie. Cei treisprezece ani petrecuţi pe platoul emisiunii „7 sur 7” i-au permis să întâlnească importante personalităţi politice, precum Chirac, Mitterrand, Bill şi Hillary Clinton şi Mihail Gorbaciov.

Apărătoare ferventă în public a soţului ei, Anne Sinclair lasă totuşi să se întrevadă unele puncte sensibile. Invitată la Canal +, la 10 noiembrie 2010, ziariştilor li s-a cerut să nu abordeze subiectul legat de reputaţia de seducător a lui Dominique Strauss-Kahn.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.