Ce variante are Guvernul pentru modificarea taxei auto

– Executivul discuta mai multe variante pentru modificarea taxei auto dupa ce Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene (CJUE) a apreciat ca aceasta taxa incalca legislatia Uniunii Europene. Cat de „bune” sunt ele?

Prima varianta este sa se introduca taxa auto la toate masinile second- hand vandute in Romania, inclusiv la cele deja inmatriculate pentru a nu mai exista niciun fel de discriminare intre masinile vandute in tara si cele aduse din afara”, au declarat pentru ProTV si incont.ro surse apropiate discutiilor.

Potrivit acestora, in acest fel, discriminarea nu ar mai exista deloc si Romania nu ar putea fi acuzata ca impiedica libera circulatie a masinilor in spatiul Uniunii Europene.

A doua varianta luata in calcul vizeaza introducerea unei taxe anuale de poluare si este mai degraba o taxa pentru posesie si nu pentru prima inmatriculare. Masinile ar putea astfel sa fie taxate din functie de gradul de poluare din cartea masinii”, au mai spus sursele citate.  Aceasta este, de fapt, o mai veche idee a ministrului Mediului, Laszlo Borbely, care in repetate randuri a adus in discutie o taxa de poluare anuala.

Guvernul a decis ca, in aproximativ doua saptamani, sa modifice din nou taxa de prima inmatriculare, dupa ce Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene (CJUE) a apreciat ca aceasta taxa incalca legislatia Uniunii Europene, au declarat surse oficiale.

Modificarea taxei auto a fost decisa in sedinta de miercuri, 18 mai, a Cabinetului, dupa ce ministrul Mediului a prezentat o nota in acest sens. „Ministrul Mediului a prezentat Cabinetului o nota privind taxa de poluare auto. Pregatim o solutie legislativa in concordanta cu decizia CJUE, iar actul normativ va fi aprobat de Guvern in perioada imediat urmatoare”, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.