Controverse după ce unei persoane obeze i s-a refuzat accesul în avion fiind considerată prea grasă

Compania aeriană Southwest Airlines le-a adresat scuze unor femei care s-au plâns că au fost tratate abuziv la aeroport, în faţa celorlalţi pasageri, conform CBS.

Kenlie Tiggeman, un analist politic în vârstă de 30 de ani şi deţinătoarea unui blog pe teme de slăbit din New York, a declarat că s-a simţit umilită în public când i s-a spus că este prea grasă pentru a zbura.

„A fost jignitor. Mă aflam în faţa multor oameni”, s-a plâns Tiggeman.

Acest incident s-a produs de Paşte, la Dallas. Kenlie şi mama sa au aflat de la poarta de îmbarcare că trebuie să cumpere câte două locuri fiecare. „Ne-au spus în faţă că suntem prea grase pentru a zbura şi că trebuie să mai cumpărăm câte un loc”, a povestit Kenlie Tiggeman, adăugând că acesta era un zbor retur, şi că la îmbarcarea spre Dallas nimeni nu le-a cerut să mai cumpere câte un bilet.

„Am fost întrebată ce măsuri port la haine şi ce greutate am. Am fost nevoită să răspund în faţa tuturor oamenilor care doreau să se îmbarce în avion şi unii dintre ei râdeau pe seama noastră”, a mai povestit ea.

Kenlie Tiggeman, care cântărea la un moment dat 178 de kilograme, a reuşit să slăbească până la 121 kilograme.

Un reprezentant al companiei aeriene a explicat că în cazul în care un pasager nu poate călători într-un loc, cu centura de siguranţă pusă şi cu braţele scaunului lăsate, atunci este necesar să cumpere şi cel de-al doilea loc din vecinătate. Dacă restul locurilor nu sunt ocupate pentru acel zbor, pasagerul va primi banii înapoi pentru biletul în plus achiziţionat.

Însă Kenlie Tiggeman susţine că încăpea în scaun, pe un singur loc, iar ulterior Southwest Airlines le-a permis celor două femei să se întoarcă la New York cu o altă cursă, le-a cerut scuze şi le-a oferi vouchere gratuite de călătorie.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.