EUR
4,81 RON
(-0.08%)
USD
4,38 RON
(+0.99%)
GBP
5,65 RON
(+1.31%)
CHF
4,52 RON
(+0.24%)
BGN
2,46 RON
(+0.26%)
BYN
1,96 RON
(+0.97%)
CAD
3,28 RON
(+1.6%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,88 RON
(+0.84%)
JPY
0,04 RON
(+0.4%)
CZK
0,19 RON
(-0.13%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Cum să reduci factura la curent fără să stingi becul

– Monitorizaţi tot timpul consumul de electricitate şi nu puneţi niciodată în funcţiune toate aparatele din casă în acelaşi timp, recomandă specialiştii. Energia va fi din ce în ce mai scumpă, iar singura modalitate de a reduce factura este consumul eficient de electricitate, scrie Adevărul

Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie, a avertizat recent că preţul electricităţii se va dubla în următorii şapte-opt ani, din cauza schemelor de sprijin pentru energiile regenerabile şi pentru reducerea poluării. „Trebuie să începem să înţelegem că energia nu este ieftină, ci este o problemă fundamentală a lumii contemporane. Consumatorul nu va sta cu mâinile în sân, ci îşi va eficientiza consumul, iar efectele cumulate nu vor fi dublarea facturii”, a arătat, la rândul său, Maria Mânicuţă, director în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

„Ideea principală este: dacă monitorizezi, reduci. Aşa a înflorit o nouă industrie, cea a tehnologiilor inteligente care permit consumul eficient”, spun specialiştii în domeniu.

Cel mai bine este să nu punem în funcţiune toate aparatele în acelaşi timp, pentru că energia în vârfurile de consum este cea mai scumpă.

Dacă sunteţi mai tot timpul plecaţi de acasă în timpul zilei, cel mai bine este să vă alegeţi un abonament diferenţiat pe intervale orare, unde preţul energiei este de trei ori mai mic pe timpul nopţii, după ora 22.00, şi în weekend. La bloc, nu trebuie să lipsească senzorii de lumină de pe scară, iar pentru cei care locuiesc la casă sunt ideale panourile solare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata