Emblema „Onoarea Armatei României” conferită cosmonautului Dumitru Prunariu

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, i-a conferit, joi, generalului-maior în rezervă Dumitru Dorin Prunariu Emblema ”Onoarea Armatei României”, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate şi pentru merite deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul MApN.

Potrivit MApN, ministrul Oprea a subliniat în discursul susţinut în cadrul ceremoniei faptul că zborul în spaţiu al lui Prunariu a adus poporului român un prestigiu imens în rândul celorlalte naţiuni ale lumii.

”Nimeni nu poate uita seara istorică din urmă cu 30 de ani când (…) Dumitru Prunariu îşi lua zborul la bordul navei spaţiale Soyuz-40 pentru a duce în spaţiu tricolorul românesc, pe care îl purta în inimă şi pe costumul de zbor. (…) Eram elev al Şcolii Militare de Ofiţeri din Sibiu (…) şi îmi aduc aminte (…) mândria pe care am simţit-o că un tânăr ofiţer al armatei punea România pe harta selectă şi extrem de restrânsă a naţiunilor care au reuşit să trimită cosmonauţi în spaţiu,” a declarat ministrul Oprea rememorând evenimentul.

El şi-a exprimat bucuria că a avut ocazia să onoreze, alături de echipa de conducere a ministerului, în calitate de ministru al apărării naţionale, una dintre cele mai importante şi strălucite personalităţi ale Armatei României contemporane.

În cuvântul său, generalul-maior (r.) Dumitru Prunariu a mulţumit în mod deosebit ministrului Gabriel Oprea pentru onoarea făcută de a primi cea mai înaltă distincţie a Ministerului Apărării Naţionale şi a spus că va rămâne în permanenţă un ofiţer devotat patriei.

”Voi purta mereu în suflet uniforma militară, chiar în calitate de general în rezervă, pentru că instituţiei militare îi datorez atât de mult. (…) Fiind implicat direct în anumite activităţi, (…) stând de vorbă cu o serie întreagă de militari, care acum sunt mai mulţumiţi decât înainte, pentru că multora le-a crescut pensia, am ajuns la concluzia că, efectiv, eforturile depuse de domnul ministru Gabriel Oprea sunt deosebite şi că nu numai că simte viaţa militară, dar o respectă, o susţine şi caută să obţină cele mai bune condiţii pentru militari, atât pentru cei activi, cât şi pentru cei în rezervă.

Ministrul Oprea mi-a făcut astăzi o surpriză deosebită. Am primit Emblema ‘Onoarea Armatei României’, în cadrul acestei ceremonii emoţionante, în prezenţa întregii conduceri a MApN. Protocolul deosebit al acestei ceremonii m-a impresionat”, a spus Prunariu.

Referindu-se la zborul de acum 30 de ani, cosmonautul spus că a fost un eveniment deosebit, care a ridicat România la un înalt nivel de cercetare a spaţiului cosmic.

Generalul-maior (r.) Prunariu a adăugat că în toată activitatea sa s-a simţit mândru de statutul de militar al Armatei României.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.